bezoek Demuynck Printing en Media (Waregem)

We werden hartelijk ontvangen door Mevrouw Demuynck die ook fotografe is . Ze liet ons eens rondneuzen in de winkel en wees ons op alle nieuwe gadgets en mogelijkheden die er vandaag zijn om creatief met je foto’s om te gaan.

Daarna liet meneer Demuynck ons alle mogelijkheden zien hoe je je foto’s kunt laten ontwikkelen op forex, Dibond, Alu, Chromalux enz…

In een apart lokaaltje werd ons alles uit de doeken gedaan over kleurbeheer en waar de grote verschillen zitten tussen de internet adrukcentrales en de kwaliteitsverschillen bij hun professioneel drukwerk.
Het heeft vooral veel te maken met het instellen van de kalibratie op de monitor, printer, soort papier, soorten drukmachines

Een groot onderscheid in kleurbeheer is dat hier ook kan aangeleverd worden met alle adobe RGB kleuren die een groot verschil kunnen maken bij kleurafdrukken.

We kregen ook enkele tips bv. voor vergrotingen niet in 300 DPI aanleveren maar enkel het formaat invullen , anders teveel kwaliteitsverlies..

Ook een tip : als je in RAW of ook jpeg fotografeert mag je maar 1 maal opslaan in JPG, anders heb je telkens verlies door compressie. Best is opslaan in Tiff, dng, psd dan heb je geen verlies en kun je nog van alles doen met de bewerkte foto.

We kregen ook uitleg over de verschillende soorten printers: Landa, Teta, Inktjet, laser printers.

Deze printers kijken naar het bronprofiel en converteren het printprofiel. Alle internetlabo’s beperken zich tot SRGB kleurbeheer zonder veel kalibratie.

Hier worden alle toestellen telkens gekalibreerd, ook voor de verschillende soorten papier. 

We konden ook de verschillende volautomatische computergestuurde drukpersen aan het werk zien. Waar naar wens alles qua formaat, plooiing (rilling) ingesteld kan  worden.

Ook zagen we demonstratie van alle verschillende materialen voor bedrijven  voor binnen en buiten drukwerk.

Het was een boeiende namiddag en een interessante uiteenzetting van alle mogelijkheden op gebied van afdrukken.

We keerden tevreden huiswaarts.

Annemie

 

Posted on: 12 februari 2017 | Author: Wim
Categories: Geen categorie