Dinsdag 28 maart was er de eerste sessie van de workshop portret/studio fotografie.

Deze workshop wordt gegeven door Wim en Roland. We zijn van start gegaan met een bespreking van de verschillende soorten licht, nl, Zonlicht, Gloeilamp, TL-lamp, Flitslicht. Voor een correcte kleurweergave is het daarbij belangrijk om een goeie witbalans te kiezen en dat kunnen we bekomen door gebruik van een grijskaart.

Vervolgens zijn we het histogram gaan bespreken, natuurlijk belangrijk voor een correcte belichting. Gaat het histogram te veel naar links of rechts en moeten we dan overbelichten of onderbelichten? Tenslotte zijn we gaan kijken wanneer we beter kiezen voor TTL en M? Hoe kunnen we onze flits aansturen? Via optische slave of gebruiken we een draadloze afstandsbediening?

Daarna was het tijd voor de oefeningen:

  • Wat is effect van de flits op het toestel? Een weinig flaterende foto met hard schaduwen.
  • Bouncen via een reflectiescherm
  • Bouncen via het witkaartje in de flits
  • Flitsen via een diffuser (paraplu)
  • de flits losstaand gebruiken

Volgende workshop gaan we verder met portret/ studio fotografie.

Alvast bedankt aan Wim en Roland voor de deskundige uitleg.

 

Posted on: 4 april 2017 | Author: Wim
Categories: Geen categorie