Daguitstap Mechelen 21 mei 2017

 

Met ons 21 stonden wij om 7u30 te popelen om op de bus te mogen voor onze jaarlijkse uitstap.
Dit jaar was Mechelen aan de beurt. Helios was ons goed gezind en liet zijn zonnetje volop schijnen, het zou een prachtige dag worden.
9u00 stipt reden we al op de afrit Mechelen en een kwartiertje later stonden wij voor de prachtige gebouwen van het 19de -eeuwse klooster van de Ursulinen waar onze gids Paul Didierons voor een uurtje ging rondleiden door de wintertuin met de loodglasramen en in het voormalig “Pensionnat de demoiselles”.
We vervolgden onze weg richting de binnenstad naar de brouwerij Het Anker waar een lekkere lunch werd geserveerd, na de koffie stond onze gids Rik klaar voor een stevige wandeling door de historische stad. Via de oevers van de Dijle gingen wij verder naar de Hanswijk Basiliek. Na een wandeling door het stadspark hebben wij de start van de Hanswijkprocessie mogen meemaken, jammerlijk genoeg hadden we geen tijd om de volledige processie bij te wonen. De rondleiding in de brouwerij mochten we zekers niet missen.

Joris, onze gids, legde al de geheimen van het brouwen van bier uit tijdens de rondleiding, maar voor vele was het vooral de degustatie van een gouden Carolus “Tripel” en “bruin” waar ze naar uitkeken.
Met meer dan 11.000 stappen op de teller zijn wij moe en voldaan terug op de bus gekropen.
Dank zij de goede rijkunsten van Marc, de buschauffeur, zijn we om 20u00 goed en wel aangekomen op ons vertrekpunt.
Zoals altijd hebben de afwezigen weer eens ongelijk en namens iedereen bedankt aan de stuurgroep voor de organisatie voor deze heerlijke dag en we kijken nu al naar volgend jaar.

 

Didier

kiknu