• 03-05 juli fotoclub Gamma Tielt weer exposeren  in het Vijver hof kortrijkstraat 68 Tielt

fotokring gamma

dreamscapes

 • Tentoonstelling fotokring Argos, gaat door in CC De Wissel in Zwevezele en bevat 2 luiken.

  Eerst en vooral werk van de eigen leden op foto en projectie van het jaarthema:  ‘dieren’.
  Open op zaterdag 6 juni van 18 – 22 uur en zondag 7 juni van 10 – 12 uur en 14-20 uur. Toegang gratis, en van harte welkom. Als steun kan u van een drankje genieten.Naar jaarlijkse gewoonte is er met de kermis en Sint Aldegonde in Zwevezele, de fototentoonstelling van Fotokring Argos Zwevezele.

  Dit maal voor de 41 keer. Argos werd immers opgestart in 1974. Tegen de trend in kende Argos de laatste jaren een sterke groei, wegens het familiale en vriendschappelijke karakter. Wij zijn, wat men noemt: ‘geen wedstrijdclub’. Slechts enkele leden nemen eens deel aan Argos. En het moet gezegd worden, in de nieuwe lichting zitten enkele ‘topfotografen’.

  De naam Argos, komt van de Griekse godin met de duizend ogen. Immers fotografie is op de eerste plaats: ‘Het zien’ en volgens Gezelle: ‘schrijven met licht: een lichtdrukmaal’

 • MUSEUM VOOR SCHONE KUNSTEN GENT / LEZING Sarah Vanagt over ‘Invisible mothers’Woensdag 10 juni om 18 uur in het auditorium van het MSKTer gelegenheid van de tentoonstelling ‘Julia Margaret Cameron’ spreekt Sarah Vanagt  over haar nieuwste filmproject dat gebaseerd is op het fenomeen van de ‘onzichtbare moeders’, een fotografische praktijk uit de 19de eeuw waarbij moeders die hun jonge kinderen op hun schoot lieten fotograferen zichzelf onder een doek verborgen hielden en op deze manier hun kind konden stilhouden terwijl ze zelf in het decor verdwenen.Sarah Vanagt maakt documentaires, video-installaties en foto’s waarin ze haar belangstelling voor geschiedenis combineert met haar belangstelling voor (het ontstaan) van de cinema. Momenteel werkt ze aan een film geïnspireerd op ‘Gastvrijheid voor vreemdelingen’ van Gustave Van de Woestyne, die in het najaar in het museum getoond zal worden.De toegang is gratis.Reserveren via lieven.van.den.abeele@gent.be of 09 / 240 07 37
  gent

  julia margaret cameron

   

   

   

 • Expo f-art 13-14-20-21 juni 2015 van 10-18u te Gent
f-art expo 2015

f-art expo 2015

 

 • Expo CVO portofolio/eindwerken St. Pauluskerk Beeklaan 81 8500 Kortrijk 6 & 7 juni 2015.
 • Fotoclub Groeninghe Kortrijk stelt tentoon van vrijdag 18 tot zondag 27 september in het Oud Politiekantoor Overleie (hoek Sint Amandslaan en Kollegestraat)
 • Opening expo United Scapes of America: 1/05/2015 – 19u

expo

 • Vrijdag 5 Juni Bas Bogaerts @CVO Brugge-Oostkamp
CVO Brugge nodigt Bas Bogaerts uit

CVO Brugge nodigt Bas Bogaerts uit